Jdi na obsah Jdi na menu

pyramidy

piramidy-v-gize.jpgI když piramidy se stavěli téměř jen ve staré říši dochovalo se jich přes 70.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PYRAMIDÁCH

stavěli se: z umnělého vápence později si faraon Amenemhet III postavil pyramidu z nepálených cihel.

první pyramidu měl: Džoser

největší pyramidu měl:Chufu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Člověk si pod pyramidou představí jehlan, je ale výce druhů pzramid, pyramida jehlanovitá, stupňovitá, lomená a velká.

                                                  PYRAMIDY S BETONU

s pyramidovýma blokama by sme měli problém pohnout i dnes. někteří vědci říkají že pyramidy postavili mimozemšťané, toto je naprosto apsurdní mišlenka už jen s toho důvodu že se v gíze našel hřbitov stavitelů pyramid a že se v pyramidách našli podpisi Chufuovich dělníků.

jiní se chytili teorie že pyramidy byli postaveny z aglomerovaného kamene(betonu) jsou nato důkazi i ze vzorků, s velké pyramidy v gíze byl odebrán vzorek a poslán na průzkum geologům výsledek vyšel že jde o kámen vytvořený člověkem.

Joseph Davidovic se pokusil předat světu názor že piramidy byly postaveny z betonu. Egyptologové říkali že se mílí.důkazem jsou hieroglifické spisi kde se vypráví o hledání nerostů na Sinajském poloostrově pro výrobu reaglomerovaného kamene.Také máme důkazi tím že se Joseph davidovic procházel po piramidě a našel tam vmnělek do betonového kvádru a hrbol co můžeme vidět když jdeme po betonovém chodníku.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář